Alla inlägg den 17 januari 2010

Av toraviola - 17 januari 2010 21:53

Sorgliga nyheter har nått oss ifrån Skåne. Någon har satt eld på Buhres, en institution i Kivik. Här finns - fanns! - det allra trevligaste sillstället på Österlen. Här kunde man få en sillmacka, eller någon annan enklare fiskrätt i "kioskdelen" (tänk korvkiosk med utesittplatser, men fiskrätter och mycket, mycket bättre tillagade), handla råvaror eller tillagat i butiken eller äta lyxigt i finrestaurangen. Allt beläget i Kiviks hamn. Ögat är en smula vått och våra tankar går till ägarna. Hoppas ni kan och orkar bygga upp detta igen. Det var ett obligatoriskt stopp på det årliga Skånebesöket (där sambon har sina rötter).

Sillmacka, endast 39 kronor och godare än så här blir inte stekt strömming! (Av någon anledning kallar skåningarna strömming för sill.)

Baksidan av Buhres, med den enklare sillkioskserveringen på kortsidan. Man blir alltid glad över välkomnande hundskyltar, även om man inte har en hund med sig. Tänk på det, näringsidkare!

Butiken, hur mycket smarrigheter som helst. Bortskämd stockholmare känner sig som hemma. Men bättre ändå...?

Den nyare lyxigare restaurangdelen som vätter mot hamnen. Här finns en fantastisk fiskbuffé med fokus på sill om man är hungrig. (Här såg vi Sven-Bertil Taube unna sig ett glas vin i samband med uppträdande på höstens äppelfestival. Tokvarmt i september - jag svettades i min ylletröja.)

Och slutligen utsikten över havet, strax vänster om Buhres vid parkeringen. Hade jag varit lite längre hade man sett mer av havet :-).

  

Ovido - Quiz & Flashcards