Alla inlägg den 23 september 2009

Av toraviola - 23 september 2009 22:25

Våra två "ärvda" äppelträd gav sammanlagt tre äpplen i år, vilket är nio färre än förra året. Det är fullt med spjuttrassel högst upp, så kanske är det brist på ljus? Nåväl, i helgen fick sambon ett äppelträd i födelsedagspresent och då det redan satt tre äpplen på trädet har vi fördubblat skörden!

  

Desto fler plommon får vi. I dag har jag gjort plommonsylt, och inlagda plommon. Hoppas det blir bra, för jag fick kämpa mot en jättetrötthet.


Det har varit intensivt på jobbet ett tag, men i går blev allt klart så det är väl en sån där urladdningströtthet. På kvällen tog vi en promenad med en omplaceringshund och som vanligt inträffade miraklet att under en timme är all trötthet och alla tankar på jobbet som bortblåsta. Bättre terapi finns inte! Hunden, en större blandras, var snäll och livlig men man märkte att han nog inte haft det så lätt för han reagerade rätt starkt på "tillsägelser" - harklingar och hupp hupp. Öronen for bak och låg slickade längs huvudet. Då gäller det att hupp huppa mjukt och vara desto noggrannare med beröm när det blir rätt igen. Han tyckte att det var skönt att bli kliad, så han tyckte nog att vi var rätt ok. Glömde kameran igen.

Ovido - Quiz & Flashcards